Slagerij - Braadadviezen  

Braadadviezen

Helemaal gaar:

Varkensvlees moet altijd helemaal gaar zijn, ook binnenin. De slager kan u het beste adviseren over de juiste braadtijd.

Filetlapjes met saus:

Filetlapjes laten zich uitstekend opdienen met lekker pittige sauzen. Probeer maar eens iets met peper, mosterd of bijvoorbeeld paprika en u zult versteld staan.

Van hoog naar laag:

De lekkerste karbonaden krijgt u door ze kort aan te braden op een hoog vuur en daarna een tijdje te laten staan op een laag vuurtje.

Voorkom teleurstelling:

Kies vooraf een passende groentecombinatie bij het vlees dat u gaat kopen. Vlees is veelzijdig en gaat samen met een heleboel groenten maar er zijn nu eenmaal variaties die echt op een teleurstelling uitdraaien.

Paneren:

U kunt vlees eenvoudig zelf paneren door de lapjes eerst door een bordje met geklutst ei te halen en daarna door een bordje met paneermeel.

Stevig soepje:

Een flinke hamschijf en krabbetjes vormen een voortreffelijke basis voor een stevige maaltijdsoep.

Pan op maat:

Gebruik bij het bereiden van vlees een pan die past. Bij een te kleine pan bakt het vlees niet goed en gelijkmatig; bij een te grote panverbrandt de braadboter al gauw.

Braadprodukten:

Olie is het meest geschikt voor vlugklaar produkten. Roomboter en boter voor bakken en braden. Reuzel en niervet kunnen zeer hoge temperaturen verdragen en geven uw vlees een aparte smaak.

Blijf in de maat:

Gebruik zoveel mogelijk dezelfde schalen, borden, kommen en dergelijke in de magnetron. Het klinkt misschien gek, maar in twee dezelfde kopjes met dezelfde hoeveelheid water kookt het water eerder dan diezelfde hoeveelheid water in twee kopjes van verschillende afmetingen.

Jus invriezen:

Vleesjus kunt u eenvoudig invriezen. Altijd makkelijk bij een vleesgerecht dat geen of niet zulke lekkere jus oplevert, zoals bij hamburgers en verse worst.